luni, 6 august 2012

Ciocolată caldă cu vanilie și frișcă


        Întâmpină sfârșitul de săptămână cum se cuvine și prepară-le prietenilor câte o ceașcă fierbinte de ciocolată caldă cu vanilie și frișcă. Rețeta este foarte simplă și nemaipomenit de gustoasă, mai ales îmbogățită cu frișca delicioasă.


Îngrediente:
lapte                         300 ml  
ciocolată cu lapte      100 g 
frișcă                        4 linguri 
esență de vanilie        1 fiolă
zahăr brun                 2 lingurițe  
sirop de caramel        2 lingurițe



Preparare:

  • Se încălzesc puțin 2 cești de sticlă, de 170 ml fiecare.
  • Într-un vas se topește ciocolata la bain-marie, apoi se amestecă cu laptele cald, cu esența de vanilie (dacă se preferă, se poate folosi un băț de vanilie care se fierbe cu laptele, să își lase aroma) și zahărul brun.
  • Se toarnă amestecul în fiecare ceașcă, apoi se adaugă siropul de caramel, se omogenizează cu ajutorul unei lingurițe.
  • Deasupra se pune frișca solidă (din tub sau cu ajutorul unei linguri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu