duminică, 16 decembrie 2012

Interesant, nu?

Specialistii de la Universitatea din Queensland, Australia, au studiat efectele cafelei asupra oamenilor. Ei au concluzionat ca licoarea aromata face posibila manipularea oamenilor, iar cei care adora consumul de cofeina sunt mult mai sensibili la astfel de practici persuasive.
Pe timpul experimentului, cercetatorii au lucrat cu 140 de voluntari impartiti in doua grupuri. Ambele grupuri au fost invitate sa-si expuna punctele de vedere in privinta avorturilor, informeaza Teen Problem.
Dupa ce si-au expus punctele de vedere, unuia dintre grupuri i-au fost oferite spre consum mai multe cesti de cafea. Voluntarii din celalalt grup au fost tratati cu bauturi fara continut de cofeina.
Apoi, ambele grupuri au fost rugate sa asculte discursurile coordonatorilor, cu argumente si contraargumente care, evident, se indepartau radical de opiniile lor precedente.
Cei care au consumat bauturi decofeinizate, au continuat sa-si sustina opiniile initiale, in timp ce aceia, care au consumat cafea, si-au schimbat pozitiile initiale foarte rapid si fara sa expuna contraargumente.
S-a stabilit ca exista o legatura intre consumul de cafea si abilitatea de a manipula oamenii. Pentru moment, nu se poate explica cum functioneaza acest mecanism si cate cesti de cafea sunt necesare pentru atingerea telului dorit.
Expertii cred, in mod ipotetic, ca principala cauza o reprezinta cofeina care, bauta in doze mari, conduce la o stare de euforie, impiedicandu-l pe cel care o consuma sa sa concentreze asupra oricarei probleme. 


Articol preluat de pe site-ul  www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu