O privire în ansamblu asupra Metodei Turcești de Preparare a Cafelei
Metoda turcească de facere a cafelei
este o metodă foarte inovatoare, care datează încă de pe vremea
secolului al XVI-lea și este considerată unul din primele moduri de a
face o cafea.
Nu numai că este un mod unic de a face
cafeaua, dar este și de asemenea foarte simplu. De fapt, singura
cheltuială suportată la obținerea cafelei turcești este faptul că ai
nevoie să cumperi o mașină de măcinat de primă clasă. Mașina de măcinat
ar trebui să fie echipată să macine cafeaua chiar mai fin decît un
espresso. Puteți opta, totuși, să cumpărați o mașină special concepută
pentru a crea cafea turcească.
Pentru a crea cafea turceasca veți avea nevoie,
de asemenea, de apă bună, un amestec de calitate superioară de cafea
prăjită, de o lingură de metal pentru a amesteca și de un ibric. Ibricul
este cel care este folosit în creerea de cafea turcească. Desigur veți
avea nevoie, de asemenea, de o sursă de caldură pentru a face cafeaua.
Sursa dumneavoastră de căldură atunci când faceți
cafea turcească poate fi un element de încălzire alimentat cu butan sau
gaz sau un cuptor electric. Alegerea este a dumneavoastră.
Cafeaua turceasca este
foarte aromată. Este esențial să nu vă întoarceți cu spatele nici măcar
pentru un moment când faceți cafea turcească. Cu toate că este ușor de
făcut, cafeaua turcească necesită atenție totală.
Unii oameni aleg să adauge diferite
condimente în cafeaua lor turcească. Aceste condimente pot să includă
cardamom, anason, sau chiar zahăr. De fapt, cafeaua turcească este
cunoscută pentru aroma ei puternică, gustul dulce și culoarea neagră.
Dacă folosiți condimente în cafeaua
voastră turcească, ar trebui, dacă este posibil, să cumpărați semințele
și să le zdrobiți foarte fin. Cu toate acestea, rețineți că puține
condimente schimbă mult cafeaua.
Cu cât măcinați mai bine boabele dumneavoastră cu atât mai bine, pentru că nu există boabe prea tare măcinate când faceți cafea turcească.
Cum se face Cafeaua Turcească
Primul pas în creerea cafelei turcești este adăugarea apei reci pe care o folosiți într-o ceașcă ca să măsurați cantitatea dorită. Înainte de toate, veți vrea să adăugați generos o linguriță de cafea pentru fiecare ceașcă de apă. Veți învăța să amestecați cafeaua în funcție de preferințele dumneavoastră de gust de-a lungul timpului. De obicei se adaugă zahar în cafeaua turcească. Desigur ar trebui să vă adăugați zahărul în funcție de propriile gusturi. Cu toate acestea, de obicei este nevoie de o linguriță de zahăr la două cești de cafea.
Este foarte important să se agite amestecul de cafea, apă și zahăr, până când zahărul se dizolvă înainte de a face cafeaua.
Odată ce amestecul dumneavoastră este gata, începeți să o faceți la o temperatură medie. Dacă temperatura este mare
va poate amărî cafeaua. Cu toate că nu mai este nimic de făcut în acest
moment, țineți minte să vă ațintiți ochii asupra cafelei.
Când amestecul dumneavoastră începe să fiarbă, va
face spumă repede. Înlăturați ibricul de la sursa de căldură înainte de a
putea să fiarbă și lăsați spuma să se calmeze. Acest pas este cunoscut
ca prima fierbere.
Pentru a doua fierbere, lăsați spuma să crească din nou și apoi încă o dată înlăturați ibricul de la sursa de căldură și lăsați cafeaua să se calmeze.
A treia fierbere este opțională. Puteți opri procesul și servi cafeaua, având grijă să nu vă agite amestecul.
A patra fierbere este,
de asemenea, opțională, de fapt majoritatea oamenilor cred că este de
preferat să se oprească la a treia fierbere. Cu toate acestea, dacă vă
decideți să faceți și a patra fierbere, repetați procesul de mai sus și
serviți fără a agita amestecul.
Odată ce cafeaua turcească
a fost agitată, majoritatea zațului va rămâne în ibric. Ibricul a fost
creat să păstreze zațul. Când folosiți această metodă pentru a crea
cafeaua turcească, veți avea o ceașcă de cafea destul de curată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu