Sortimentele la plic, la leu sau la capsulă, conţin
aceleaşi chimicale din care se fac îngrăşămintele chimice sau hârtia.
Cel mai bine este să cumpăraţi cafea boabe şi să o măcinaţi acasă.
Azi, puţini au răbdare să-şi cumpere boabe de cafea şi să le râşnească. Nici ibricul nu mai e la modă şi nici cafeaua din comerţ nu mai e ce-a fost.
Comoditatea ne costă sănătatea, spun medicii: zi de zi, cafeaua "la 1 leu", "3 în 1" sau, mai nou, capsulele pentru espressor livrează "E-uri" pe bandă rulantă, sintetice ascunse în denumiri ciudate şi lungi, care te descurajează să mai citeşti eticheta, dar nu te descurajează să mai bei.
Toate
aceste substanţe au rolul lor: unele lucrează la gust, altele dau
consistenţă, ţinând loc de frişcă şi lapte, altele omogenizează grăsimea
pentru aspect.
Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.
Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu