miercuri, 5 decembrie 2012

Cappuccino

        O rețetă simplă și la îndemâna oricui pentru a prepara un cappuccino cu scorțișoară. Este nemaipomenit de gustos, plin de arome și va face deliciul unei întâlniri între prieteni. Așa că nu mai sta pe gânduri și uimește-i pe cei dragi.



Ingrediente:

  • Lapte                    300 ml;
  • Cafea esspresso    60 ml;
  • Spumă de lapte     20 ml;
  • Frișcă                   4 linguri;
  • Scorțișoară           1 praf;
  • Sirop de caramel  4 lingurițe;

Preparare:
  • Se încălzesc puțin 4 pahare mari cu picior, de 150 ml fiecare;
  • Se toarnă în fiecare din ele câte 75 ml lapte cald, apoi deasupra câte 15 ml cafea esspresso și siropul de caramel repartizat în mod egal;
  • La esspresor se face se face spumă de lapte consistentă, care se toarnă cu grijă în cele 4 pahare, să nu se dizolve în lapte;
  • Deasupra se pune frișca solidă și se ornează cu praf de scorțișoară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu